HP List #1
'Vind ons leuk' op Facebook
18
Sluit u aan bij onze LinkedIn groep 103
Volg ons op Twitter 2431
Word lid van onze gratis nieuwsbrief 10114
Hans Oelen
Auteur: Hans Oelen
Hans Oelen is oprichter, trainer en succescoach van Palaver-trainingen. Op de gebieden leiderschap, sales en dienstverlening, heeft hij vele mensen en bedrijven geholpen het beste uit zichzelf te halen en hun dromen te realiseren. Als auteur geniet hij bekendheid door zijn boek ‘Zijn…wat je wilt worden’.

Geduld

Geduld is een kwestie van kunnen wachten. Niet passief wachten, want dat zou duiden op een vorm van luiheid. Geduld betekent dat je ergens voor kunt blijven gaan, zelfs wanneer er geen beweging in het creatieproces lijkt te zitten. Geduld

Hoe herkenbaar
We kennen het allemaal; je stelt je doelen en ambities vast, en gaandeweg het proces naar het realiseren ervan komen we allemaal momenten tegen waarop het bereiken ervan niet lijkt te lukken. En hier komt geduld als eigenschap, maar met name als kwaliteit, om de hoek kijken.
Degene die het er op deze momenten bij laat zitten, zal geen stap verder in de richting van het gewenste doel komen.

Niet alles wat we willen doen en bereiken valt altijd even gemakkelijk op zijn plaats. Sterker nog, op sommige dagen lijkt het zelfs dat alles stilstaat of zelfs dat het de verkeerde kant op lijkt te gaan.

Het is echter van belang om te begrijpen dat hoe groter onze doelen zijn, hoe meer barricades we kunnen tegenkomen op weg naar het bereiken ervan. Voor het te bereiken succes is het daarom bepalend dat we ons toerusten met 2 essentiële en noodzakelijke eigenschappen.

Van binnen naar buiten

Zoals je zou verwachten zijn dit geen aangeleerde technieken, maar 2 innerlijk verankerde eigenschappen – doorzettingsvermogen en vastberadenheid – die we inzetten om voor ons te laten werken vanuit de binnenkant. 


Doorzettingsvermogen

De eerste eigenschap die nodig is om geduld te kunnen uitoefenen is doorzettingsvermogen. Dit is een innerlijke vastberadenheid om onvoorwaardelijk te blijven gaan voor datgene wat we willen bereiken.



Vastberadenheid
De tweede eigenschap komt voort uit een intern proces, namelijk de innerlijke beslissing om je mentale krachten positief te houden en ze te stimuleren. Ook als je doel veel meer tijd vraagt dan je eigenlijk liever zou willen.



Het vereist het onvoorwaardelijke vertrouwen – het diepere weten – dat je met zekerheid uiteindelijk succesvol zult zijn.

Geduld vanuit dit vertrouwen is wat je in staat stelt om tegenslagen, op mislukking lijkende resultaten en wegversperringen, te weerstaan zonder dat je jezelf hierdoor laat ontmoedigen of zelfs teleurgesteld wordt.

Cultiveren

We kunnen geduld zelfs cultiveren door onszelf eraan te blijven herinneren 
dat hoe ambitieuzer het project waar we mee bezig zijn, hoe onzekerder de uitkomstdatum kan zijn. En wanneer we ons geduld vervolgens combineren met dankbaarheid, als ultieme en interne uiting van vertrouwen, werkt dit versnellend op de gewenste uitkomst.

Geduld beloont

Zie elke zogenaamde hindernis daarom als een herinnering dat er mogelijk nog betere manieren zijn om je doel te bereiken.

Als je dankbaar, positief en oplossingsgericht blijft, zorg je dat je gedurende het gehele creatieve proces optimaal in staat bent jezelf volledig open en ontvankelijk te stellen voor inspiratie en het bedenken van steeds meer
 originele uitvindingen en nieuwe wegen.



Pak daarom vanaf nu al je doelen, wensen, uitdagingen en opdrachten op met geduld in de ene hand en doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de andere.
 

Hans Oelen
Palaver


Trefwoorden:Geduld  |  Doorzettingsvermogen  |  Vastberadenheid
Lees meer:
  Geef uw waardering
  Lezerswaardering: 8,0 (28 stemmen)
  Hoe waardeert u dit artikel?
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10


  Reacties
  Istwan Koning  |  http://www.rsonline.nl
  L.S.,

  Goed om te lezen dat het artikel zaken positief belicht die wellicht vaak verward worden met koppigheid.

  Groet, Istwan


  Ontvang jij hem al?
  De gratis nieuwsbrief voor iedereen die vooruit wil in het leven!

  Met verrassende inzichten, nieuwe idee�n of een steun in de rug.

  Probeer 'm gewoon! (makkelijk afmelden met 1 klik)



  geen interesse / ontvang ik al
  Best beoordeelde artikelen
  Meer artikelen
  Meest bekeken Boeken
  Meer boeken
  HP List #2